Facebook

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ




ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΣ ΙΔΡΥΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ ΤΗΣ 21/10/12


Η Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ ΚΑΛΕΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΛΑ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ! ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:
1)ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΕΦ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27/10/12 ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΠΡΟΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΙΣ 10:15 ΤΗΣ 27ΗΣ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ (ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣ)
2)
 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΔΙΗΜΕΡΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ. ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ MAIL ΣΤΟ edeszervas@gmail.com
3) ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΕΛΕΝΗ"
4) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΣΒΕΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΖΕΡΒΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ.
ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΔΕΣ ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΟΥΝ ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΑΣΒΕΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ!
ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΜΑΧΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΖΕΡΒΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΟΕΑ -ΕΔΕΣ!
















Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Αφαίρεση και διαίρεση του Ελληνισμού. Του Σαράντου Καργάκου


Αφαίρεση και διαίρεση του Ελληνισμού.


Του Σαράντου Καργάκου
Θαρρώ ότι ο Έλληνας (όχι Έλλην) του παρόντος κακού, ψυχρού κι ανάποδου καιρού μας από τις τέσσερεις κλασσικές πράξεις της αριθμητικής έχει ιδιαίτερη επίδοση μόνον σε δυο: Την αφαίρεση και τη διαίρεση.
Στη διαίρεση βέβαια αρχαιόθεν είχε επίδοση. Γι’ αυτό η ελληνική ιστορία, καλώς εξεταζομένη, είναι κατά κύριο λόγο πόλεμοι Ελλήνων εναντίον άλλων Ελλήνων. Η διαίρεση κατά πόλεις, κατά φυλές, κατά τόπους, κατά τάξεις, κατά αιρέσεις, κατά αθλητικές προτιμήσεις (προχείρως θυμίζω τη Στάση του Νίκα), κατά δόγματα και κόμματα είναι ιστορικό πεπρωμένο μας.

Τον Ελληνισμό της Μεγάλης Ελλάδος (που ήταν μεγαλύτερος από αυτόν της μητροπολιτικής)
χρησιμοποίησαν ως πειραματόζωο οι Ρωμαίοι για να εφαρμόσουν την πολιτική του divide et regna. Κι αφού πέτυχαν στο πρώτο πείραμα, το επεξέτειναν και στον υπόλοιπο Ελληνισμό.
Ας μη σταθούμε στη διαίρεση σε Ενωτικούς και Ανθενωτικούς χάρη στην οποία έγινε ο Μεχμέτ Β’ πορθητής της Βασιλεύουσας. Ας μην κολλήσουμε στη «δολερή διχόνοια», όπως την λέει εξορκιστικά ο Σολωμός, εξ αιτίας της οποίας παρά λίγο να σβήσει η επαναστατική φλόγα του ’21. Ας μην αναξέσουμε πληγές για τον επάρατο διχασμό που έφερε τον όλεθρο στον ελληνικό στρατό και στον μικρασιατικό Ελληνισμό. Ας ξεφύγουμε και από τον τελευταίο «οκρυόεντα επιδήμιο πόλεμο», όπως θα έλεγε και ο Όμηρος, που προκάλεσε τόσες συμφορές, υλικές και ηθικές, όσες κανείς άλλος πόλεμος. Ας ξεχάσουμε ακόμη και  την πρόσφατη διαίρεση σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς».

Ας τα  ξεχάσουμε για λίγο αυτά, και ας έλθουμε στα τωρινά, όπου όλο αλλάζουμε και όλο βουλιάζουμε. Δεν αρκεί η κομματική διαίρεση, προστίθεται και η τοπική:  οι πάνω και οι κάτω Έλληνες. Και κάποιοι κρανιόκενοι ρίχνουν τον σπόρο της διαιρέσεως, προπαγανδίζοντας – κυρίως μέσω του διαδικτύου – την αυτονόμηση διαφόρων ελληνικών περιοχών. Δεν παραβλέπω το ενδεχόμενο ενός εσωτερικού σπαραγμού αλλά απλώς απορώ: Έτσι διχασμένοι θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος;

Βεβαίως οι κυβερνήσεις παίρνουν – κακώς κάκιστα – μέτρα κακά, αλλά είναι λόγος αυτός να γινόμαστε κι εμείς κακοί και να  βλέπει ο ένας τον άλλο με φονικό μάτι; Ας προσέξουμε την οδήγησή μας, το βάδισμά μας, τη συμπεριφορά μας. Σκυθρωποί, βλοσυροί, «μούρτζουφλοι» κυκλοφορούμε έτοιμοι να τραβήξουμε μαχαίρι. Πετάξαμε στα σκουπίδια το χαμόγελο. Οι μόνοι που χαμογελούν είναι κάποιοι Ινδοί και Πακιστανοί στα «φανάρια» και στα βενζινοπωλεία…..!

Κι ως να μην έφθανε η διαίρεση, προστέθηκε κατά τα τελευταία χρόνια και η «άθλησή» μας στην αφαίρεση. Αφού δεν προσθέσαμε καμμιά καινούργια δάφνη στο ενεργητικό μας-πέρα από κάποιες αθλητικές- αφαιρούμε τις δάφνες από το παρελθόν μας. Τα σπουδαιότερα κεφάλαια –και κεφάλια_ της ελληνικής ιστορίας έχουν μπει στο στόχαστρο κάποιων θαμνώδους αναστήματος ιστορικών και κάθε λογής διανοητών. Τίποτε όρθιο στον τόπο αυτό! Τίποτε που να εμπνεύσει στους νέους το πάθος για μια ανώτερη ζωή. Ο φθόνος προς τους μεγάλους της ιστορίας διατηρεί τους μικρούς του παρόντος, όπως ο πάγος διατηρεί το κρέας.

Επειδή κινούμεθα σήμερα με άξονα το μηδέν, μηδενίζουμε και το χθες. Πόσο ξέρουν τα σύγχρονα παιδιά την εποποιία του 1912 – 1913, το έπος του ’40 – ’41 (δεν μιλώ για την πολυβασανισμένη Αντίσταση γιατί έγινε μεγάλη «σπέκουλα» πάνω σ’ αυτή), ή πόσα ξέρουν για τα παιδιά της ΕΟΚΑ;
Oι εικονοκλάστες του παρόντος εφαρμόζουν μια συνταγή κομψότητας: Ντύνονται καλά, όταν ξεγυμνώνονται πολύ. Κι αφού γυμνώσαμε τον εαυτό μας από κάθε αξία ηθική και πνευματική (τα πανεπιστήμιά μας οδεύουν προς τον πάτο), ξεγυμνώνουμε και τις αξίες ή τους αξίους του παρελθόντος. Να τους φέρουμε όλους και όλα στα δικά μας θαμνώδη μέτρα. Δεν θέλουμε υψηλόκορμα δέντρα. Κι αν κάποτε φυτρώσει κάποιο, προσπαθούμε να το μαράνουμε ή να το κόψουμε.

Ο ελληνικός λαός έχει ένα μεγάλο προνόμιο: Ένα ωραίο μέλλον πίσω του. Μέλλον, είχε πει ο Ουγκώ, είναι το παρελθόν που μπαίνει από άλλη πόρτα. Η νέα γενιά, αν θέλει να βαδίσει σωστά, ας κλείσει τ’ αυτιά στις σειρήνες του μηδενισμού, που με κάθε τρόπο κατεδαφίζουν τους γίγαντες του χθές για να μη φαίνονται τα νανικά αναστήματα αυτών που διαφεντεύουν πνευματικά και πολιτικά το σήμερα. Όταν κάποιοι βγάζουν τις δάφνες από τους μεγάλους του χθες, αυτό δεν σημαίνει ότι προστίθενται στο δικό τους κεφάλι.

Δημοσίευση στην Εφημερίδα Εστία ( Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012)

Από το αρχείο της Άσβεστης Εθνικής Φλόγας


Η νεολαία Άσβεστη Εθνική Φλόγα Α.Ε.Φ.Ναπ. Ζέρβας εκπροσωπώντας τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγωνιστών ΕΟΕΑ - ΕΔΕΣ ΝΑΠ ΖΕΡΒΑΣ τίμησε την ηρωίδα ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ - "ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ" με κατάθεση στεφάνου στο χώρο προτομής της ηρωίδας.



 Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 οκταμελής αντιπροσωπεία της νεολαίας 'Ασβεστη Εθνική Φλόγα Α.Ε..Φ. ΖΕΡΒΑΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΕΑ - ΕΔΕΣ ΝΑΠ. ΖΕΡΒΑΣ, τίμησε με κατάθεση στεφάνου την ηρωίδα Λέλα Καραγιάννη - "ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ" στο πέρας της Επιμνημόσυνης Δέησης για τα 68 χρόνια από την εκτέλεση της από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Τιμή και Δόξα στην ηρωίδα ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ!



Η Άσβεστη Εθνική Φλόγα Α.Ε.Φ.Ναπ. Ζέρβας τίμησε την Απελευθέρωση των Αθηνών με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου από κλιμάκιο της Νεολαίας που εκπροσώπησε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγωνιστών ΕΟΕΑ -ΕΔΕΣ ΝΑΠ. ΖΕΡΒΑΣ



Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου κλιμάκιο της νεολαίας Άσβεστη Εθνική Φλόγα Α.Ε.Φ. Ζέρβας εκπροσωπώντας τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγωνιστών ΕΟΕΑ - ΕΔΕΣ Ναπ. Ζέρβας τίμησε την επέτειο της Απελευθέρωσης των Αθηνών από τα ναζιστικά κατοχικά στρατεύματα στην έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως και με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου. Τιμή και Δόξα στο Ζέρβα και τους μαχητές των ΕΟΕΑ - ΕΔΕΣ!




Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

1943-'44, ο αληθινός εμφύλιος


1943-'44, ο αληθινός εμφύλιος

         Μετά την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου (25-26 Νοεμβρίου 1942) και την αιφνίδια δημοτικότητα του Ζέρβα, το πολιτικό γραφείο του ΚΚΕ αποφάσισε να δράσει δυναμικά. Στο Πανελλήνιο συνέδριο του κόμματος, που διοργανώθηκε τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους στο Κουκάκι, αποφασίζεται η μονοπώληση του αγώνα της αντίστασης. Ο επίσημος ιστορικός του ΚΚΕ-ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Σόλωνας Γρηγορίαδης αναφέρει οτι στο συνέδριο επικράτησαν οι αδιάλλακτοι με το σύνθημα " ή τώρα ή ποτέ!". Επίσης ο Κρίς Γουντχάουζ, αρχηγός της Βρετανικής Στρατιωτικής Αποστολής και γνωστός κλασικός φιλόλογος, στο βιβλίο του Το μήλο της Έριδος αναφέρει ότι: "Είχε επίσημα διακηρυχθεί απο το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ότι όποιος δεν ανήκε σ'αυτούς, ήταν ipso facto προδότης. Ο πόλεμος κατά των Γερμανών ήταν δευτερεύουσα, αν και όχι ασήμαντη, φροντίδα των ηγετών." Κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται απο τον παράνομο τύπο του ΕΑΜ καθώς και απο προκηρύξεις του ΕΛΑΣ καθόλη τη διάρκεια του Μαρτίου του 1943.
         Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η δράση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ απο την άνοιξη του '43 και μετά να προσανατολισθεί αποκλειστικά και μόνο στη διάλυση ή ενσωμάτωση των υπολοίπων αντιστασιακών οργανώσεων. Τον Μάρτιο οι μονάδες του ΕΛΑΣ επιτέθηκαν με επιτυχία έναντι των απομακρυσμένων δυνάμεων του Ζέρβα στο Θέρμο. Απόρροια αυτής της επίθεσης ήταν ο αφοπλισμός της μεραρχίας του αξιωματικού του ΕΔΕΣ, Παπαιωάννου. Την ίδια ακριβώς περίοδο και συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου 1943 ο ΕΛΑΣ με συνοπτικές διαδικασίες διαλύει την αντιστασιακή ομάδα των Σαράφη - Κωστόπουλου. Εκείνη την ημέρα θρυμματίστηκαν τα σχέδια του αστικού κόσμου για τη δημιουργία του μεγάλου Πανδημοκρατικού αντάρτικου, που θα δρούσε ως αντίβαρο του ΕΑΜ. Ο προσηλυτισμός των ελασιτών ήταν συγκεκριμένος. Στην αρχή κατηγορούσαν κάποιον σαν δωσίλογο και συνεργάτη του κατακτητή,έπειτα του παρουσίαζαν πλαστές μαρτυρίες που επιβεβαίωναν την κατηγορία, μετά ήταν σειρά του φυλακισμένου "ενόχου" να αποφασίσει το μέλλον του. Οι επιλογές ήταν δύο: ο θάνατος ή η προσχώρηση στο ΕΑΜ. Αυτός ο δρόμος προσφέρθηκε και στον Σαράφη και διάλεξε να ενταχθεί στον ΕΛΑΣ. Η πρόταση του Άρη και του Τζήμα ήταν να γίνει ο στρατιωτικός διοικητής του ΕΛΑΣ, πράγμα που τελικά συνέβει. Φαίνεται πως ο Σαράφης ξέχασε εύκολα αφ'ενός τις ψευδείς κατηγορίες του ΕΑΜ για δωσιλογισμό και αφ'ετέρου τους προπυλακισμούς, τις ύβρεις και τις φτυσιές που δέχθηκε τον καιρό που ήταν αιχμάλωτος του ΕΛΑΣ. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που έλαβε χώρα κατα την διάρκεια του συνεδρίου του Λιβάνου, όπου ο πολτικός αρχηγός της ΕΚΚΑ Γεώργιος Καρτάλης απευθυνόμενος στον Σαράφη του είπε: "Ανηγορεύθεις αρχιστράτηγος του ΕΛΑΣ δι'εμπτυσμού." Επιπλέον στα τέλη Απριλίου του ίδιου χρόνου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη διάλυση του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων του συνταγματάρχη Δημητρίου Ψαρρού. Ο Ψαρρός έκλπηκτος μετα τις οριστικές απειλές των ανθρώπων του Βελουχιώτη, παραδίδει τα όπλα της οργάνωσης του στον ΕΛΑΣ για να μη χυθεί κι'άλλο αίμα. Η Βρετανική αποστολή κραύγαζε έξαλη απο θυμό για τις ενέργεις του ΕΛΑΣ και την κατάφορη προδοσία του αγώνα ,ωστόσο το Γενικό στρατηγείο του ΕΛΑΣ απέδιδε τις ενέργεις αυτές σε "φανερές παρεξηγήσεις" και τόνιζε ότι πειθαρχούσε απόλυτα στο Στρατηγείο Μέσης Ανατολής. Παρόμοιες εκκαθαρίσεις έγιναν στις περιοχές της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας απο τον ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της μονοπώλησης του αγώνα.Έτσι το καλοκαίρι η μόνη αντιστασιακή οργάνωση στην ύπαιθρο, πλην του ΕΛΑΣ, ήταν ο ΕΔΕΣ.



Η εθνική άσβεστη φλόγα των ηρώων της πατρίδος ούτε σβήνει ούτε… λιώνει ποτέ!



Από την Ελλάδα των ηρώων που οδήγησαν μέχρι τον Τσόρτσιλ να δηλώσει σχετικά με το θάρρος και την ανδρεία των Ελλήνων: «Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» στην Ελλάδα της «τελικής» κρίσης αξιών και αρχών όπου κλέβουν πλέον τις προτομές των ηρώων μας.
Η πιο απλή αρχική σκέψη, είναι αυτή της κλοπής για το πολύτιμο μέταλλο σε υψηλή αξία σε ευρώ για τους ανθέλληνες ημεδαπούς και τους αλλοδαπούς, οι οποίοι σίγουρα δεν συγκινούνται από τις εθνικές ανεκτίμητες και αθάνατες αξίες που ευτυχώς για εμάς δεν καταμετρούνται σε ευρώ…
Εμείς ως νέοι του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΕΣ – ΕΔΕΣ Ναπ. Ζέρβας, έχουμε βιώσει στο παρελθόν τη μεθοδευμένη κλοπή και καταστροφή της προτομής του θρυλικού Έλληνα αρχηγού της εθνικής αντίστασης των ΕΟΕΑ – ΕΔΕΣ του Στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα, από τον πεζόδρομο της Κοραή στην Αθήνα από «αναρχοαριστερές» ομάδες. Και είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό, διότι τα ίδια τα «θύματα» του σύγχρονου νέο-παιδομαζώματος είχανε φροντίσει τότε να αναρτήσουν φωτογραφίες με τις πράξεις τους στο διαδίκτυο…
Σε μία δεύτερη σκέψη όμως, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που διανύει η πατρίδα και λαμβάνοντας υπόψη μας τη θέληση σκοτεινών ανθελληνικών δυνάμεων και άκρων να σπείρουν τον τυφλό διχασμό με στόχο την αποσταθεροποίηση της πατρίδας, κρατάμε μικρό καλάθι ως προς την κλοπή απλώς για το μέταλλο και τα ευρώ… Ίσως για όσους το έπραξαν όχι όμως για όσους το σκέφτηκαν… Απλά, όπως έλεγαν και οι αγωνιστές παππούδες μας «μέσα στην αναμπουμπούλα… οι λύκοι χαίρονται»…
Εμείς ως νέοι της Άσβεστης Εθνικής Φλόγας Α.Ε.Φ. Ζέρβας καταδικάζουμε απερίφραστα τις πράξεις αυτές και παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες καλούμε το Δήμο να περάσει στην άμεση αποκατάσταση των όσων προτομών εκλάπησαν.
Ιδιαίτερα για την κλοπή της προτομής του ήρωα Συνταγματάρχη Δημήτριου Ψαρρού, νιώθουμε βαθύτατη θλίψη  αλλά και οργή και θα κάνουμε τα πάντα στο πλευρό του Συλλόγου του 542 ως προς την αποκατάσταση αυτής.
Τέλος, δηλώνουμε προς αυτούς που σκέφτηκαν, το έπραξαν αλλά και σε αυτούς που ίσως το… χάρηκαν, ότι οι εθνικοί μας ήρωες, ούτε «κλέβονται» και ούτε «λιώνουν» σε κάποιο χυτήριο, αλλά παραμένουν ως αθάνατοι άσβεστη εθνική φλόγα στην καρδιά κάθε Έλληνα πατριώτη μέσα στους αιώνες.
Εκ της Άσβεστης Εθνικής Φλόγας Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ